Klet Brda združuje 400 briških vinogradniških družin, ki že več kot pol stoletja soustvarjajo uspešno zgodbo briškega vinarstva. Vsaka družina v Brdih v povprečju obdeluje od dva do tri hektarje površin, s posebno pozornostjo do naravnih ciklov in natančnim spremljanjem kakovosti. Skrivnost, kako skrbeti za vinograd, se prenaša iz roda v rod – neprisiljeno, naravno, s potrpežljivostjo in ljubeznijo.

Nad vini v kleti De Baguer skrbno bedita enolog Darinko Ribolica in kletar Igor Skubin, ki tu s svojo ekipo pridelujeta vina najvišje kakovosti z dovršenim slogom po vzoru najboljših svetovnih vin.

Darinko Ribolica

»Moj nono je bil eden izmed ustanoviteljev prve zadruge v Goriških brdih leta 1921, ki je bila predhodnica sedanje Kleti Brda. Vinarstvo imam zato v krvi. Svoje delo obožujem, saj je vsako leto drugačno. Vsaka trgatev je drugačna in ni enega recepta, ki bi se ga lahko držali. Vedno se je treba prilagajati okoliščinam, naravi in zato je nujno, da se neprestano učimo in izboljšujemo. Moje delo je dinamično in nepredvidljivo – zato ga imam tako rad«.   

Igor Skubin

»Moj največji ponos je, ko s trudom in občutkom negujem spreminjanje sladkih jagod preko vseh korakov do končnega vina najvišje kakovosti. Rad eksperimentiram in preverjam novosti, svoje dolgoletne izkušnje – v Kleti delam že 27 let – pa z veseljem prenašam na mlajše sodelavce.«