Motnik Single Vineyard

V vinu se prepletata tradicija starega briškega izročila ter sodobno znanje in interpretacija enega najprodornejših slovenskih enologov Darinka Ribolice ter našega glavnega kletarja, Igorja Skubina.

Letnik

2017

Alkohol

13.0 % vol

Skupne kisline

5,71g/l

pH

3,24

Ostanek sladkorja

Suho

Grozdje iz izbranega vinograda Lisičk iz vasi Neblo. Terasast vinograd zasajen z Rebulo raste na klasični opoki in je že desetletje negovan po načelih trajnostne pridelave. Gre za nadvse skrbno negovan in zatravljen vinograd na odlični južni sončni legi na nadmorski višini 150m, starosti 25-30 let.

V mesecu avgustu se izbrane, rabljene sode na poseben način zadimi z mediteranskimi zelišči (žajbelj, lovor, timijan, materina dušica, rožmarin) in pripravi na trgatev. V začetku oktobra se sode napolni z moštom Rebule, kateremu so predhodno dodane cele grozdne jagode (cca. 20% volumna). Fermentacija poteka pri višjih temperaturah, in sicer od 17  do 18˘C. Po zaključeni fermentaciji vino ostane v stiku z jagodami in se macerira 10 mesecev.

Rebula Motnik je oranžno macerirano vino, ki je zlate barve. Njegovo polno telo in živahna svežina, značilna za rebulo, se dopolnjujeta z omamno zeliščno aromatiko. V vinu se prepletata tradicija starega briškega izročila ter sodobno znanje in interpretacija enega najprodornejših slovenskih enologov Darinka Ribolice ter našega glavnega kletarja, Igorja Skubina.

Vino postrezite ohlajeno na 12° – 14°C. Priporočamo ga k osvežilnim solatam, jedi iz belih morskih rib in morskih sadežev in rižota z zelenjavo.